A gyógyvíz és a csontritkulás kezelése - ezeket érdemes tudni

A gyógyvíz és a kapcsolódó gyógymódok fontos elemét képezik a csontritkulás kezelésének. Nem mindegy azonban, milyen gyógyvizet választunk.

ReklámHa tehetjük, az ízületi problémák kezelésére szakosodott gyógyfürdőt keressünk fel. Magyarországon ugyanis van néhány olyan fürdő, ahol az ott található gyógyító víznek köszönhetően a csontritkulás kezelése rendkívül hatásos. Fürdőzéskor a gyógyvíz összetevői a bőrön át szívódnak fel és a csontépülést segítik. Azonban nem biztos, hogy önmagában elegendő a gyógyvizes kezelés, tanácsos lehet más célzott szolgáltatásokat is igénybe venni.


A SpaMagazin tünetkeresőjében olvasható, hogy a csontritkulás, az osteoporozis terápiái közé tartoznak a fizioterápia, az úszás és a gyógytorna is, valamint a megfelelő D-vitamin pótlás.


Ha szakértő orvossal együtt határozzuk meg a kezelés iránypontjait, komoly eredményeket érhetünk el, a gyógyulás folyamata felgyorsulhat.
Fontos, hogy a csontritkulással küzdők az állóképesség növelésére, az izmok erősítésére is fektessenek nagyobb hangsúlyt. Ússzanak, vagy próbálják ki a csoportos víz alatti tornát, ahol a mozgás sokkal könnyebb, mint a szárazföldön. Ha tehetjük, még ősszel is keressünk napos részeket a gyógyvizes medencében. Így is "gyűjtsünk" D-vitamint, ami a kalcium felszívódását segíti. Így járulhatunk hozzá közvetett módon a csontok erősödéséhez a napozás segítségével.


A kúra elemeit mindenképpen szakorvossal együtt állítsa össze. Érdemes csontritkulás szűrésre is ellátogatni, hogy kiderüljön, valóban érintettek vagyunk-e. Ha így van, tudni kell, hogy egyes kezeléseket a társadalombiztosító támogatja - erről korábbi bejegyzésünkben olvashat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média