Érdemes figyelni a jeleket, a megelőzés fontos - Van, ahol már működik burn-out központ

A burn-out központ lényege, hogy olyan programokat dolgozzanak ki, amelyeknek a segítségével a mindennapokban megfáradt embereket újra energiával töltik fel.

Reklám

Ausztriában már működik ilyen központ. Ott ugyanis 1,5 millió ember szenved a burn-out, magyarul kiégés szindrómában, vagy legalább veszélyeztetett tőle. A probléma orvoslására gyógyfürdős kúrákat is segítségül hívnak.

Olvasható, hogy a kezelések központjában a test áll, emellett a mentális wellness is fontos szerepet kap. A szakemberek, úgynevezett spa trénerek a terápia és a kúra, az energetika, a szépségápolás és a táplálkozás terén egyénre szabott, komplett wellness- és egészségmegőrző koncepciókat dolgoznak ki. A kezelések során más nemzetek hagyományos módszereit is alkalmazzák, egyebek mellett indiai, kínai, japán elemeket.

 
Ez egybevág a korábban a SpaMagazinban is írtakkal. A jövőben nagy hangsúlyt kap a mentális wellness, emellett a tradicionális gyógymódokra is nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyógyfürdőkben.A burn-out egyébként az orvosokat, a nővéreket, a pedagógusokat és az ügyfélszolgálatokon dolgozókat veszélyezteti a leginkább. Az első tízben szerepelnek a vezető beosztásban lévők, a rendőrök, a tűzoltók, a mentősök és az ügynökök is.


Ha szeretne Ön is olyan kezeléseken, terápiákon részt venni, amelyek segíthetnek energiával feltöltődni, megelőzni a kiégést - próbálja ki ezeket!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média