Folyamatosan fejlődik az egészségturizmus - szakemberek gyűltek össze Bükfürdőn, ahol az eredményekről, az új módszerekről tanácskoztak

Folyamatosan fejlődő ágazat az egészségturizmus. Az utóbbi években komoly változáson ment át az ágazat. Látszik, a fürdőzők tudatosabban élnek, többet áldoznak az egészségmegőrzés ezen formájára.

Reklám



A nemrég Bükfürdőn megtartott balneológiai konferencián erről is szó esett. A szakemberek a természetes gyógyeszközökről, a legkorszerűbb és a leghatékonyabb technikákról tanácskoztak.


A Magyar Balneológiai Egyesület 2014. évi nagygyűlésén országos és helyi turisztikai szakemberek is jelen voltak. Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár is részt vett a programon, és elmondta: a balneológia főleg mozgásszervi betegeket gyógyít, egy olyan szolgáltatás, amit a jelenlévők – reumatológusok, ortopédusok, fizioterápiás, rehabilitációs orvosok, belgyógyászok – nélkül nem tudnának előrevinni. De nélkülözhetetlenek a szakágban a gyógytornászok, a gyógymasszőrök is, akik az utóbbi években nemzetközi hírnévre tettek szert. Az államtitkár is kiemelte a kutatásfejlesztési tevékenység szükségességét az egészségturizmusban - minderről a Vas Népe számolt be.


A háromnapos eseményen negyven előadásra került sor, bemutattak új eszközöket, rehabilitációs és egészségmegőrző módszereket, olyanokat, amelyeket már alkalmaznak, vagy amiket hamarosan alkalmazni fognak a hazai gyógyfürdőkben, kórházakban. A szakmai nagygyűlésen többek között Göde György, a Büki Gyógyfürdő Zrt. orvos-igazgatója is tartott előadást, amelynek címe Fizioterápia az egészségturizmusban.

De hasonló témában ismertetett szakmai tapasztalatokat dr. Andits Tamás, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa is. A szakember például arról beszélt, miként enyhíti a gyógyvíz az időskorúak problémáit, hogyan vezeti el az érzésvilágot az „életfáradtságtól” (fatigue of life) az „életreményig” (hope of life). A mentális (így a fizikai) egészség hogyan javul a gyógyvíz által, nem beszélve arról, hogy az idős, sokszor magányos beteg szociális térbe kerül a balneoterápia által, a „kinyíló világ” megint az egészség helyreállítását szolgálja - olvashatjuk a beszámolóban.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média