Kora tavasszal így napozzon!

A napsütés már megjött, viszont szabadtéren napozni még nem ajánlott. Viszont a termálvízben üldögélve, a szabadtéri medencében pihengetve lehet már feltöltődni a nap sugaraiból, de a szárazföldi napozás még nem javasolt. Van azonban másik megoldás.

ReklámA gyógyfürdők az őszi, a téli, a tavaszi napozás lehetőségét is megteremtik. Legalábbis a legtöbb helyen törekednek erre. A pihenőterek sok esetben azt a célt szolgálják, hogy kényelmes nyugágyakban akkor is élvezni tudjuk a napsütést, amikor a kinti hőmérséklet még nem teszi lehetővé a napozást. Az ilyen pihenőterek többsége hatalmas üvegfelülettel rendelkezik, és a nyugágy mellett a kényelmet még tévék is szolgálják. A hőmérséklet itt kellemes, a nap sugarai pedig ugyanúgy érvényesülnek, mintha kint élveznénk a napsütést.


A fürdőzések között érdemes itt pihenni, ugyanis főleg tavasszal, amikor a D-vitamin szint már alacsony, különösen jót teszünk így szervezetünknek. Miért is?


A lakosság kétharmada télen a szükséges D-vitamin mennyiségnek alig 2-4 százalékához jut hozzá, így tavaszra komoly vitaminhiányos állapot alakulhat ki a szervezetben. Ez a vitamin nemcsak a csontok egészséges fejlődésében játszik szerepet, de az immunrendszer, az idegrendszer, a szív- és érrendszer, valamint az anyagcsere működésére is hatással van - olvasható a centrumlab.hu oldalon.


Írtunk már arról korábban, hogy a D-vitamin kellő szintjének eléréséhez naponta legalább 15 percet szükséges a napon tartózkodni. Továbbá azt is érdemes tudni, hogy a testfelület ötödét kell szabadon hagyni. Így tölthető fel a D-vitamin készlet. Ha pedig fürdőruhában tesszük ezt, wellness közben, biztosan tudjuk pótolni a télen "felélt" D-vitamin készlet egy részét.


Nézzen köre, itt is jókat napozhat az év bármely szakában!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média