A szaunázás formában tart, edzi az immunrendszert és ellazít

A szaunázás rendszeres alkalmazása nagyon fontos. Mutatjuk, miért ajánlják ezt és mennyibe kerül, ha így is próbáljuk óvni az egészségünket.

Reklám

Összegyűjtöttünk néhány olyan hatást, amit a rendszeres szaunázás eredményez. A legfontosabb, hogy edzi az immunrendszert. A szaunázás hatására megnövekszik a testünk hőmérséklete, elkezdünk izzadni. Gyakorlatilag egy mesterségesen előidézett védő mechanizmus indul be a szervezetünkben. Mondhatni, lázasak leszünk. Így tartjuk edzésben az immunrendszer, hogy szükség esetén könnyedén legyőzze a támadó betegségeket, azaz nem hagyjuk ellustulni a védekező rendszerünket. Ha kell, gyorsabban működésbe lép, így ellenállóbak lehetünk a vírusokkal szemben.


A szaunázás során az izzadáskor a méregtelenítés is elindul. A káros anyagoktól így szabadulhatunk meg. Egyszerűen megtisztítjuk a szervezetet, vitalizáljuk azt. A vérkeringés is javul. A szaunázás a szívet is edzi.


Az izmaink is megnyugszanak. A stressz egyik velejárója az izomfeszülés. A szaunában a hő hatására pedig ezek az izmok ellazulnak, megszűnik a stresszes, feszült állapot.


A szaunázás jótékonyan hat a légúti problémákra, és a bőrünk is meghálálja, ha rendszeresen járunk izzadni.
Természetesen ajánljuk a szauna szeánszokat is, aki ilyenen részt vesz, komoly élményekkel gazdagodik - erről korábban egy videót is készítettünk.


Jöjjenek az árak. Mi a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum szauna belépődíjait mutatjuk. A fürdő szaunavilágába egy három órára szóló szaunabelépő ára 2 ezer 400 forint. Itt egyébként öt medence is található, amelyeket szintén érdemes kipróbálni. Köztük két merülőmedence, egy jacuzzi és egy Kneipp-medence is.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média