Szaunázás meztelenül – Finnországban receptre is felírják

szauna, meztelen szaunaFürdőruha nélkül, meztelenül a szaunában. Azok közül, akik még nem hódoltak a szaunázás élvezetinek, kevesen tudják, hogy nem szokás fürdőruhát hordani a szaunában. Egyes szakértők a meztelen szaunázást ajánlják, de megengedett a törölköző használata is.

Reklám


Fontos tudni, hogy akinek szív- és érrendszeri problémája van, 70 foknál melegebb levegőjű szaunában ne lazítson. Éhesen, üres gyomorral szintén ne szaunázzanak, de túlzottan jóllakottan sem.


A pihentető szaunázás rendkívül hatásos "gyógyszer". Finnországban például receptre is felírják a szaunázást. A szaunázás edzi a szívet, jótékonyan hat a vérkeringésre. Erősíti az immunrendszert és segít a méreganyagok távozásában. Mindezt az izzadásnak köszönhetően. Ellazít és megnyugtat.

Akik kevésbé bírják a meleget, az alacsonyabb padokon élvezzék a szaunázást, míg akik ellenállóbak és bírják a forróságot, a magasabban lévő padokon helyezkedjenek le. A szaunázás után zuhanyozzanak, és aztán vegyék igénybe a merülő medencét. Itt visszahűthetik a testünket a megfelelő hőmérsékletre. A folyadékpótlásra mindig ügyeljünk!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média