Hajlandó vagy megfagyni egy kis boldogságért?

Ne értsd szó szerint a megfagyást, a boldogságot viszont igen. Egyre népszerűbb gyógymód Magyarországon is a krioterápia.

Reklám

A kezelés során mínusz 60 és mínusz 120 fokos hideg teremben kell meghatározott ideig tartózkodni. Ezt követően erőnléti edzést tanácsolnak.


Az elve szerint a hideg miatt a szervezetünk védekező mechanizmusa beindul, a vér a legfontosabb szervekbe áramlik. Miután kijöttünk a kamrából, boldogság lesz úrrá rajtunk. Ugyanis a szervezetben boldogsághormon szabadul fel. A háromperces "fagyasztás" során nincs fájdalom, legfeljebb egy kis szédülés lehetséges.
Mínusz 60 fokon történik a szervezet hideghez való szoktatása, majd ha ez megvan, jöhet a mínusz 120.
A krioterápiát a szauna ellentettjének szokták nevezni, itt felöltözve is lehet tartózkodni.


Tudósok igazolták, hogy a kezelés hatásos lehet a depresszió, a pikkelysömör, az ízületi betegségek mellett a szklerózis multiplex kezelésében is. Egyes állítások szerint hat órán át tart legalább a kezelés utáni boldogság.

A legjobb egyébként, ha a kezelést gyógyfürdőben, élményfürdőben vesszük igénybe. Ott ugyanis később a meleg vizes lazításra is lehetőség van. Mielőtt alkalmazzuk a krioterápiát, kérjük ki szakértő tanácsát.Egy bemutatóvideó a Youtube-ról.

 

 


fotó: youtube.com

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média