Higiéniai alapszabályok a strandolóknak - 5 tipp

tusoló, higéinai alapszabályok strandonLétezik egy-két alapszabály, amit célszerű betartani, hogy minimálisra csökkentsük a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb élősködők miatti fertőzés veszélyét a strandokon.

Reklám


1. Ha már megvan a sérülés, semmi esetre se merészkedjünk a vízbe. Szakértő tanácsai szerint kisebb seb esetén sem tanácsos fürdőbe menni.2. A Semmelweis Egyetem közleményében olvasható, hogy hideg vizes medencéknél nem elsősorban a víz okozza a problémát, hanem a medence partja, a strand kövezete és a zuhanyzó. Ahhoz, hogy elkerüljük a fertőzéseket, zuhanyzáskor viseljünk papucsot. Akkor is lehet fertőzést szerezni, ha valakinek nincs sérülése. A kórokozók megtalálják az utat. Érdemes papucsot viselni.

 3. Ne menjen vízbe az, akinek valamilyen nemi vagy bőrbetegsége van, ugyanis ezek a meleg vízben könnyen továbbterjednek.4. A szakember szerint a vízből kijőve mindenképpen le kell tusolni. Leginkább azok vannak veszélyben, akik meleg vízben töltenek el hosszú időt, és utána egyáltalán nem vagy csak sima vízzel mosakodnak meg.


5. A fürdőzés végén a megfelelő higiénés állapotú fürdőhelyeken a strandolás utáni alapos tisztálkodással minimálisra csökkenthető a fertőzés kockázata - olvasható Rozgonyi Ferencnek, az egyetem Bőr, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája professzorának írásában.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média