TOP gyógyhelyek - sokan egészségturisztikai motivációval érkeznek

A magyar egészségturizmus fejlesztési irányairól tartott előadást dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár. A PPH Kiadó konferenciáján arról beszélt, hogy a 2012-ben a Magyarországra látogató külföldiek 13,2 százaléka egészségturisztikai motivációval érkezett.

Reklám

Közülük sokan választottak nyugat-dunántúli gyógyhelyeket. Köztük Bükfürdőt is. Elmondta azt is, hogy az 50 leglátogatottabb hazai település között van 11 gyógyhely is - Bük a hatodik.


A TOP10 turisztikai település között pedig 6 gyógyhely szerepel, ezek között szintén szerepel Bük. A külföldi vendégéjszakák számát tekintve is előkelő helyen van a település. Itt hatvan százalék a külföldi vendégéjszakák száma.


A helyettes államtitkár a fejlesztési tervekről is beszélt: konkrét cél 3-5 nemzetközi hírű komplex gyógyhely és 8-10 regionális fürdő átfogó fejlesztése - olvasható a turizmusonline.hu oldalon.


Akkor tud Magyarország Európa egyik vezető egészségturisztikai hatalmává válni – emelte ki a szakember -, ha a hangsúly a termálvizek gyógyító, terápiás hatására kerül, ha egyedi gyógyászati kínálat kialakítása sikerül a fürdőkben, ha szolgáltatáscsomagokat alakítunk ki a fogyatékossággal élő vendégkör számára, és ha hasznosítjuk az egyéb természeti gyógytényezőket (klimatikus, barlangi és mofetta).


A szakember beszélt arról is, hogy egy e-health felület és telefonos ügyfélszolgálat létrehozása is fontos lenne, emellett a minősített gyógyhelyek számának növelése, a természetes gyógytényezőkön alapuló kínálat fejlesztése és Evidence based gyógyvíz kutatások lefolytatása is szükséges.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média