Ön megfelelő mennyiségű magnéziumot vesz magához?

Az egészség megőrzése szempontjából rendkívül fontos a kellő mennyiségű magnézium bevitele. Tudta? Egyes gyógyvizek is segítenek abban, hogy elérjük a számunkra szükséges szintet.

ReklámA gyógyvízben pihengetve a bőrünkön át szívódnak fel az ásványi anyagok. Közöttük a magnézium. Ez a nyomelem a szervezetünk számára az egyik legfontosabb. Az izmok működéséhez elengedhetetlen, támogatja a szívet és az idegeket is erősíti. A magnéziumot a szervezetünk nem képes előállítani, így annak pótlásáról nekünk kell gondoskodnunk. A helyes táplálkozás mellett a gyógyvizes kúrák is segíthetnek ebben - ezek a természetes módozatok. De étrendkiegészítők is szedhetők, amik szintén hatásosak.


A rossz minőségű élelmiszer kevesebb magnéziumot tartalmazhat - erre is figyeljünk. A műtrágyázás miatt a talaj magnéziumtartalma évről-évre csökken. Emiatt az élelmiszerbe is kevesebb jut. Magnéziumhiány mások mellett a stresszes életmódot élőknél is jelentkezhet. Illetve azoknál, akiknek az izmai nagy igénybevételnek vannak kitéve. Ezek együttes fennállása még nagyobb eséllyel idéz elő a szervezetben magnéziumhiányos állapotot.


Ha gyógyfürdőbe megyünk, segítjük az izmainkat, így a szívünkkel is jót teszünk. Ezt mind a magnéziumnak köszönhetjük, más vitaminok és nyomelemek pedig a csökkentik az esetleges gyulladásokat, segítik a csontosodást, a csont anyagcseréjét és a keringést is javítják.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média