Így barnulhatsz le tökéletesen, csak pár zöldséget kell fogyasztnai a napozás előtt

Ki ne szeretne szép barna bőrt egy-egy napozás után? Ha a megfelelő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztod, komoly sikereket érhetsz el. És nem is kell sokat enni belőlük.

ReklámFőként a bétakarotint tartalmazó gyümölcsök, zöldségek segíthetnek abban, hogy szép egyenletesen barnuljunk. Nagy mennyiségben ez a répában található, így ha gyorsan szeretnél barnulni, akkor rágcsálj el párat nyersen. Napi egy-két szál már hozhat eredményt. De túlzásba sem szabad vinni.


Hasonlóan segít a barnulásban a sárgabarck és a sütőtök is. Ezekben mind van béta-karotin. De más vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdagok, így csakis jól járhatunk a fogyasztásukkal.


A legtöbben a sárgarépát ismerik, mint "barnító" zöldség. Érthető, hiszen ez tartalmazza a legtöbb bétakarotint, így szinte minden barnító diéta alapját ez képezi. Nézzünk is egy ilyen diétát.

Napi 7-8 adag zöldség és gyümölcs között legyen sárgarépa, paradicsom. Ezt turmix formájában fogyaszthatjuk. Ehhez pedig tehetünk még grépfruitot, valamint sárgabarckot is. Válasszunk olyan gyümölcsöket, amelyek C-vitaminban gazdagok. Így a bőrvédelemről is gondoskodunk. Mehet bele tehát narancslé és citrom is.


Természetesen, ahogy mást, ezt a diétát sem tanácsos túlzásba vinni. A napozáskor pedig legyünk továbbra is körültekintőek.

 

Ezt a strandot próbáltad már?

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média