Újabb részletek a reumatoid artritisz (RA), azaz a krónikus ízületi gyulladás kialakulásáról, kezeléséről

Egy bélbaktérium is hozzájárul a reumatoid artritisz kialakuláshoz. Ezt egy New-yorki egyetem kutatói derítették ki. Az úgynevezett prevotella copri baktérium jelenléte a betegeknél jellemzőbb, mint az egészségeseknél.

Reklám

Továbbá az is kiderült, hogy a jótékony hatású, bacteroides nemhez tartozó egyéb baktériumok száma pedig lecsökkent az érintetteknél.
Az eredmény nagy előrelépés lehet, bár a kutatók közölték: "Egyelőre nem állítjuk, hogy oki összefüggés áll fenn a baktérium jelenléte és a RA között. Új technikák kidolgozása folyik, amivel igazolni – vagy cáfolni - tudjuk a fenti észlelésünket."


Az egeszsegkalauz.hu oldalon olvasható, hogy más kutatók is fellelkesedtek a sikeren, a Harvard Medical School munkatársai is vizsgálatokba kezdtek.


A krónikus ízületi gyulladásról a SpaMagazin bejegyzéseiben is már több alkalommal írtunk. Közöltük, hogy ez egy autoimmun betegség, amely ma Magyarországon több mint 60 ezer embert érint. A kezelése és a megelőzése pedig rendkívül fontos.


Összességében a mostani kutatási eredmények alapján az irány jónak látszik, szakértők szerint: "Elképzelhető, hogy a gyógyszeres kezelések valamelyike helyreállítja a bél baktérium-egyensúlyát is" - ez pedig segíthet a betegség kezelésében, gyógyításában.


A krónikus ízületi gyulladás kezelése gyógyfürdőben is lehetséges. A tünetekről és a javasolt kúrákról a tünetkeresőben olvashat.


Ha kíváncsi arra, milyen gyógyfürdős kúrák és kezelések segíthetnek az ízületi problémákon, itt tájékozódhat.A bejegyzés részletesebben az egeszsegkalauz.hu oldalon olvasható.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média