A nyugati országrész fürdőiben többen kapcsolódtak ki - sokan használták a SZÉP-kártyát

Sikeres volt az év eddigi 8 hónapja a fürdők számára. Igaz, a tavaszi szélsőséges időjárás miatt nem indult jól az esztendő. A fürdők többsége tudta növelni az árbevételét.

Reklám

Átlagban 5-6 százalékkal, ez valamivel magasabb a vártnál. A Magyar Fürdőszövetség felmérésben 47 hazai fürdő vett részt. Az adatokból látszik: az összesített nettó árbevétel meghaladta a 14,8 milliárd forintot.


A nyári időszak főként a nyugati országrészben található fürdőknek volt sikeres. Ezek a létesítmények hét százalékkal tudták növelni az árbevételüket.


A látogatószám tekintetnében is inkább a nyugati fürdők tudtak nagyobb arányban növekedést elérni.


A fürdőszövetség közölte: a látogatószám tekintetében beigazolódott a régi szakmai tapasztalat, amely szerint átlagárat és forgalmat egy időben nem lehet növelni. A látogatószám az év első nyolc hónapjában stagnált, míg a nyári időszakban 0,8 százalékkal csökkent, így a vizsgált fürdők 9,3 millió (I-VIII. hó) és 5,7 millió (VI-VIII. hó) regisztrált fürdőzőt fogadtak. A nyári szezonban növekedni a nyugati országrészben található fürdők tudtak, átlagosan 1,7 százalékkal, míg a Budapesten és a főváros agglomerációjában találhatók forgalma 3,8 százalékkal esett vissza.


Sokan használták a SZÉP-kártyát


A fürdőszolgáltatások 11 százalékát SZÉP-kártyával fizették. A Széchenyi Pihenőkártya forgalma kedvezően hatott a forgalomra az év első felében, míg a nyári időszakban a SZÉP-forgalmat tovább növelte a fürdőszolgáltatások mindhárom zsebből történő térítésére való áttérés. Országosan a SZÉP összesített felhasználása az év első 8 hónapjában 48,5 milliárd forintot ért el, melyből a szabadidő zsebről történő összesített költés meghaladta a 6,7 milliárd forintot.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média