Párás, hideg idő - nem kedvez az ízületi fájdalmaknak

Hirtelen az őszbe csöppentünk, ez pedig komoly megterhelést jelenthet az ízületi fájdalmakkal küzdőknek. De miért jeleznek ilyenkor a korábbi műtéti hegek és miért sajog a csonttörés helye?

Reklám

 


A hirtelen időjárásváltozás során a légnyomás lecsökken. A levegő térfogata pedig megnő az ízületi tokokban. Nyomás keletkezik, így jelentkezhet fájdalomérzet. Emellett növekszik az ízületi folyadék mennyisége is, ez pedig szintén hozzájárul a fájdalomérzet kialakulásához. A már egyébként is begyulladt ízületek még érzékenyebbek lehetnek. Ilyenkor merevebbé válhatnak.

A hőmérsékletváltozás az izmokra és a csontokra is hatással van. De egy-egy műtéti heg esetében is érezhetjük, hogy változik az időjárás. A frontok közeledésekor, például a hirtelen megérkező hideg és nedves idő miatt megnyúlnak, majd összehúzódnak az izmok, a szövetek, a csontok. A csökkenő légnyomás hatására az addig összenyomott szövetek tágulnak. A hegek ezért húzódnak és a régi csonttörés helye is sajoghat.
Hogyan tehetünk mindezek ellen?


Leginkább pihenéssel. A rendszeresen kikapcsolódók nagyobb eséllyel vészelik át a frontokat. De ha ízületi problémával küzdünk, akkor a wellness-re szánt időt mindenképpen olyan helyen töltsük, ahol a kezelésére alkalmas gyógyvíz található - mondjuk itt.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média