Kimehet-e a kültéri medencébe vizes hajjal?

Egyes gyógyfürdők lehetőséget kínálnak arra, hogy a fürdőzők a beltéri medencékből közvetlenül átmehessenek a kültéri medencébe. Akár télen is. Sokakban merül fel a kérdés: nem lesz ebből megfázás, nem hullik ki a haj?

Reklám
Igyekeztünk választ találni ezekre a kérdésekre. Tény: a józanész azt diktálja, hogy vizes hajjal ne menjünk télen a szabadba. Egy nemrég megjelent írásban taglalják, hogy szükséges-e ez a túlzott óvatosság. Nem árt, viszont a fürdőzőknek nem kell aggódniuk. Ugyanis a test maghőmérséklete a meleg vízben magas marad, emiatt nem jelent problémát a vizes haj. Más lenne a helyzet, ha átfagynánk odakint.


Az influenzát pedig vírusok okozzák, a megfázáshoz nincs köze. A legyengült immunrendszer támadhatóbb - viszont annak erősítésére jó lehetőséget kínálnak a fürdőben található szaunák.


A meleg vízben, télen a szabadban eltöltött idő nem feltétlenül okoz megfázást és az sem bizonyított, hogy a haj kihullana ettől. A legyengült immunrendszer, ahogy írtuk, sebezhetőbb, így egy-egy fürdőzés alkalmával célszerű edzeni azt is például a szaunában.


Az említett, idézett bejegyzés alatt olvashatók kommentek. Közöttük olyanok is, amelyekben arról írnak, hogy volt, aki olyan hidegben fürdőzött, hogy a víz is megfagyott a haján. Mégsem lett beteg.


Ez is egy szélsőséges példa. Mindenesetre fontos a téli szabadtéri fürdőzésben is - mint sok másban - a mértékletesség. Összegezve: nem árt egy kis szabadtéri fürdőzés télen sem.


>>> Téli fürdőzés itt - akár a szabadban. <<<

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média