Önnek is jár az olcsóbb gyógyfürdő kezelés

Lehet, hogy önnek is jár az olcsóbb fürdőbelépő. Magyarország lakosságának egyre nagyobb százalékát érintik a különféle mozgásszervi problémák. Ezek egy részének a gyógyítása a társadalombiztosító által támogatott. Ha csak a csontritkulással küzdőket nézzük, megállapítható, hogy a lakosság tíz százaléka érintett. Nekik is járnak a támogatott gyógyfürdő kezelések.

Reklám


A legtöbb, csontritkulással orvoshoz forduló páciens változó korban lévő hölgy. A többségüknél a probléma még nem nevezhető súlyosnak. Helyes táplálkozással, rendszeres gyógyfürdőbe járással megelőzhető a betegség. A csontritkulás, azaz az osteoporozis nem csak a hölgyeket veszélyezteti. A problémával küzdők 20 százaléka ugyanis férfi. Az erősebbik nemnél főként az idősebb korban jelentkeznek a tünetek, nagyjából 65 év felett.


Melyek a csontritkulás jelei?


Kezdetben nem érzékelhetőek panaszok, később csonttörések, egyes esetekben csigolyatörések, repedések tapasztalhatóak. Ez annak a következménye, hogy a kor előrehaladtával a csont veszít az "erejéből", elvékonyodik és emiatt könnyebben törik. A csontritkulásos betegeknél leginkább a csuklónál, a csípőnél és a csigolyánál fordul elő a törés.


Megelőzésre és gyógyításra is igénybe vehető a TB által támogatott gyógyfürdő kezelés


Nem kérdés, hogy a csontritkulás kezelésében, gyógyításban nagy szerepet tölt be a gyógyvíz. Emiatt a társadalombiztosító támogatja a csontritkulással küzdők kezeléseit. Alkalmas lehet a kezelésre a gyógyvizes gyógymedence, a gyógyvizes kádfürdő, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs, a víz alatti csoportos gyógytorna is.


A gyógyfürdőben igényelhető kezeléseket támogatja a társadalombiztosító, így olcsóbb a gyógyulás. Sőt, érdemes figyelni a fürdők akcióit. Sok esetben a TB támogatással megvásárolt gyógykezelések mellé kedvezményes élményfürdő belépőt is adnak.Tanácsos tájékozódni a TB által támogatott gyógyfürdős kezelésekről itt.


Kapcsolódó korábbi írásunk a csontritkulásról és az ajánlott gyógyfürdő kezelésekről itt olvasható.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média