Sokat fáj a fejed? Ezek okozhatják és így kezelheted

Számos oka lehet a fejfájásnak. Szerencsére a legtöbbször nem komoly egészségügyi problémát jeleznek a panaszok. Egyszerűen csak a stressz vagy a helytelen tartás, vagy a frontok eredménye.

ReklámVan, akit rendszeresen gyötör migrén, Magyarországon nagyjából 1 millióan vannak így. Másoknál a stressz és a túlzott igénybevétel váltja ki a panaszokat. Orvoshoz nem szívesen megyünk ilyen problémákkal, inkább gyógyszereket veszünk be. Ezek túlzott fogyasztása szintén eredményezhet fejfájást. Pedig sokszor egyszerű módszerekkel, könnyedén orvosolható a fejfájás okozta panasz. Célzott masszázzsal, aromaterápiával vagy hidroterápiával hosszú távon is megszüntethető a fejfájás.


Ha a stresszt nézzük és az izomfeszülés okozta fejfájást, akkor egy jó masszázst érdemes választani. A szakértő masszőr ilyenkor a hetek, hónapok alatt "beállt" izmokat lazítja el. Az eredmény hosszú távú. Nem csak tüneti kezelés. Ahogy a hidroterápia és a szauna sem. Mindegyik kezelésnél az erekre nehezedő nyomást, az izomfeszülést szüntetik meg. A cél, hogy elősegítsék a vér könnyebb áramlását a testben. Ebben segítségünkre lehet a termál és a gyógyvíz is. A meleg ugyanis kitágítja az ereket. Fürdőzéskor pedig az izmok is ellazulnak.


A szaunázáskor a fejfájás elűzésére használhatunk mentás, citromos illóolajokat, de ezeket alkalmazzuk masszázs közben is.


A rendszeresen jelentkező fejfájások hosszú távú kezelése érdekében szakíts időt a lazításra! Szaunázz, masszíroztass. Ha teheted, tölts el pár napot gyógyfürdőben, wellness fürdőben, és regenerálódj! Mondjuk itt!


Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média