Öt aktív vízi program, amit a strandfürdőn kipróbálhatsz

aqua relaxVannak, akik nem szeretnek a strandon "csak" napozni, naphosszat feküdni. Nekik a strandfürdő ajánlott, ahol számos lehetőség kínálkozik az aktív víz melletti kikapcsolódásra. Mutatunk öt, vízben végezhető mozgásprogramot.

Reklám
A gyógy- és strandfürdőkön szervezett vízi programokon lehet részt venni. Megnéztük, hogy melyek ezek.Az aqua step során a "fürdőzők" zenére végeznek tornagyakorlatokat. A szárazföldi mozgáshoz hasonló módon. Viszont mivel vízben könnyebb a mozgás, olyanok is kipróbálhatják, akiknek a hagyományos körülmények között nehezen megy. A vízben végzett tornagyakorlatok közben gyakran bevonnak a játékba labdát és más vízi eszközöket is.Az aqua bike-ról már korábban írtunk. Az aqua bike hasonló a szobabiciklihez, csak itt derékig a vízben mozog a használója. Amellett, hogy remek sport, a gyógyítást is szolgálja. A térd- és csípősérültek számára hasznos mozgásforma.


Az úszásoktatást is fontos megemlítenünk. Akik még kicsit bátortalanul mozognak a vízben, vegyenek egy-két órát. Érdemes ezt strandolással összekötni.


Az aqua dance, ahogy a nevében is benne van, táncos vízi mozgás. Túl sokat nem lehet róla írni. Szintén zenére végzett táncos gyakorlatokat takar. Legtöbbször csoportos program. Bárki kipróbálhatja, ugyanis nem kell hozzá tánctudás, a lényege: egyszerű tánclépések a vízben. Ennek ellenére jól, kellemesen átmozgat.


Az ötödik a sorban az aqua relax. Ez nem kimondottan az aktív mozgások sorába tartozik. Laza, vízben végzett gyakorlatok ezek, olykor párban. Célja egyértelműen az ellazulás.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média