Szauna etikett - alapszabályok a szaunában

szaunázás szabályaiÉrzékelhetően sokan kíváncsiak a szaunázási szokásokra. Arra, mikor és miként tanácsos szaunázni. Emiatt szükségesnek láttuk, hogy néhány gondolatot közöljünk a szaunázási etikettről.

Reklám


A legjártasabbak a témában a szaunamesterek, így a bejegyzésünk összeállításakor a szaunaszensz.hu oldal összeállítását vettük alapul.

Néhány alapszabály, amit érdemes betartani szaunázáskor. Először is meztelenül, ruha nélkül kell szaunázni. A papucsot is a szaunán kívül szokás hagyni. A szaunaszeánsz.hu oldalon olvastuk, hogy a papucsok általában műanyagból készülnek. Abból pedig a magas hőmérséklet hatására szintetikus anyagok párologhatnak.


Az egyik legfontosabb dolog, hogy tudjunk meztelenül szaunázni. A megfelelő testtartás, diszkrétség itt is fontos.
A szaunába száraz testtel érdemes belépni. A szaunázók minden esetben terítsenek maguk alá törölközőt. Ezzel is megakadályozva azt, hogy a verejték a padra csöpögjön. A szaunában ne hangoskodjunk, tartsuk be a távolságot. Ne étkezzünk, és ne olvassunk újságot.


Lehetőség szerint mellőzzük a kozmetikumok használatát szaunázás előtt. Melegben ugyanis azok könnyebben párolognak, zavarhatják a szaunázó társakat.Szaunázási lehetőségekről, a szauna szeánszon való részvételekről és az árakról a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum honlapján tájékozódhat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média