Szaunázás utáni hűtőfürdő - van, aki a jégkabint választja

merülőmedence BükfürdőA szaunázás utáni hűtőfürdő sokak számára ismert. Azok viszont, akik nem szeretnék merülő medencében visszaállítani a testhőmérsékletüket, jégkabinban is megtehetik ugyanezt.

Reklám

A szaunázás után közvetlenül érdemes letusolni, ilyenkor az izzadságot szokás lemosni. Ezután használjuk a hűtőfürdőt.

A két tevékenység között javasolt néhány percet pihenni. A hűtőfürdőt csak addig használjuk, amíg jól esik, ugyanez vonatkozik a jégkabinra is. Dideregni nem érdemes. Megfázás lehet a vége.Miért a jégkabin? Szaunázás közben a test hője megemelkedik - ezt vissza kell állítani a megfelelő szintre. Ez lehetséges a korábban leírt merülő medencével, ám ez viszonylag drasztikusabb módszer. Itt nagyobb sokkhatás éri a szaunázót. A jégkabin kíméletes, lassabban állítja vissza az optimális testhőmérsékletet.
A hűtés során a bőr pórusai összehúzódnak, hasonlóan a vérerek is. A vérkeringés pedig felgyorsul.
A jégkabin levegője 15-18 fokos - így nem hangzik kevésnek. Viszont a forró levegőjű szaunából átlépve érezhető a különbség.Javasolt a meztelen szaunázás, ugyanígy a fürdőruha nélküli merülő medence használat is. A szabályok szerint legfeljebb törölközőt lehet a szaunázónak magára tekernie. A várt eredmény eléréséhez azonban érdemes meztelenül igénybe venni a szolgáltatást.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média