Porckopáshoz kapcsolódó tünetek kezelésében is segítséget nyújt a gyógyfürdő

Az ízületi porckopás, azaz az artrózis leggyakrabban a kéz, a csípő, a térd és a gerinc ízületeinél jelentkezik. Majdnem minden tízedik ember érintett Magyarországon, nagyjából 1 millióan szenvednek ettől a problémától.

Reklám

Leginkább az idősödőknél jelentkeznek az ízületi kopás jelei. A hatvan felettiek 80 százalékánál találni a probléma kialakulására utaló jeleket. Egy része betegséghez köthetően alakul ki, míg további nagy százalék a fokozott terhelés miatt. Legjellemzőbb tünetei a merve mozgás és az ízületi fájdalom. Az adott ízület ropogása is jelezheti a betegséget. Az izmok megfeszülnek, ez pedig további merevséget okoz.


Kezelése gyógyfürdőben is lehetséges. Az ízületi porckopás hatékony gyógymódja a fizikoterápia. Az izmok lazítására pedig a gyógyvíz kiváló. Itt nem terheli az ízületeket a test, hiszen lebeg. A meleg vízben pedig az izmok ellazulnak. A mozgás oldottabbá válik. A gyógytorna is segíthet a kezelésben. Szakértők figyelmeztetnek, hogy sosem szabad abbahagyni a mozgást. Legjobb, ha rendszeresen vízben eddzük az ízületeket is.


Kezeltesse szakértőkkel itt ízületi problémáit!A gyógyfürdős kezeléseket a társadalombiztosító támogatja, erről itt olvashat: Nem luxus a tradicionális fürdőkúra

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média