Víz alatti gyógytorna - De kinek és hogyan?

A rendkívül hatékony gyógymód egyre népszerűbb. A gyógyfürdők szolgáltatási körében többnyire megtalálható. De önállóan is végezhetjük.

ReklámA víz alatti torna számos mozgásszervi betegség kezelésében alkalmazható, ugyanis a vízben nem hat akkora terhelés az ízületekre és az izmokra, mint a szárazföldön. Edzésre is kiváló a vízi gyaloglás, ezzel növelhető az állóképesség. A víz ellenállása miatt ugyanis a mozgáskor erő kifejtésére van szükség. Ezt a gyakorlatot olyanok is végezhetik, akik egyébként kevésbé terhelhetik a lábukat, a csípőjüket.


A víz alatti gyógytorna során rendszeresen alkalmaznak habszivacsokat. Erre támaszkodva könnyedén edzhető például a láb, a csípő. Ha pedig az eszközt a vízbe lenyomjuk, komoly erősítő gyakorlatot végezhetünk. Ezzel ugyancsak edzhetjük magunkat, és növelhetjük az állóképességet.


A gyógyfürdőkben természetesen nem csak önállóan lehet víz alatti gyógytornát végezni. Szervezett keretek között is van erre lehetőség. Egyes esetekben a társadalombiztosító is támogatja a kezeléseket. Erről érdemes tájékozódni.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média