Kitalálná, milyen problémára hivatkozva maradunk ki gyakran a munkából?

Minden hatodik kiesett munkanap a gerincfájdalomnak és a hátfájásnak köszönhető. Önnek is van hasonló panasza? Így segíthet rajta.

ReklámA tizennyolc év felettiek 80-90 százaléka már találkozott a hosszabb ideig tartó hátfájás problémájával. Tudatos életmóddal, megelőzéssel azonban csökkenthető az előfordulás gyakorisága. Ebben is segíthetnek a gyógyfürdős terápiák, ahogyan abban is, hogy a már meglévő panaszokat hatékonyan kezeljék.


A napidoktor.hu oldalán olvashatjuk, hogy a hátfájás oka lehet a hátizmok megerőltetése, ízületi gyulladás, a csigolyáknál lévő szalagok vagy a porckorongok sérülése, esetleg a csigolyák elmeszesedése. De a túlzásba vitt fizikai munka és a sportolás is eredményezheti a probléma kialakulását.


A legtöbb esetben mégis a rossz tartás, a helytelen ülés felelős a hát- és derékfájdalomért. Ha már tapasztaltuk a panaszokat, a gyógyítási lehetőségek között számoljunk a gyógyfürdős szolgáltatásokkal. Mielőtt azonban bármelyiket is igénybe vennénk, alapos állapotfelmérésre, vizsgálatra van szükség. Itt megállapítják azt, hogy valójában mi váltotta ki a gerincfájdalmat. A háttérben ugyanis egyebek mellett lehet csontritkulás, a csigolyák meszesedése, az ízületek gyulladása, kopása.


A probléma eredetének megtalálása után jön a személyre szabott terápia megalkotása és a kúra megtervezése. A gyógyfürdőkben egyebek mellett az alábbi kezelések vehetők igénybe:

Gyógymasszázsok
Hidroterápiás kezelések
Elektroterápiák
Lézerterápia
Ultrahang terápia
Gyógytornák
Pakolások


Ha kíváncsi arra, milyen lehetőségek kínálkoznak még a hátfájás kezelésére, tájékozódjon a részletekről itt.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média