Természetes strand vagy mesterséges fürdő?

Összehasonlítottuk a természetes strandokat és a mesterséges, kiépített fürdőket. Megnéztük, milyen érvek szólnak az egyik és a másik mellett.

ReklámA természetes fürdőhelyek vize a legtöbb esetben nehezen melegszik fel. Miután azonban jó lesz a hőmérséklete, sokáig tartja is azt. A mesterséges strandon állandó vízhőmérséklet várja a fürdőzőket. A természetes strandok általában olcsók, legalábbis kevesebbe kerül a belépő, mint egy fürdőbe.

De mit kapunk a plusz pénzért a kiépített strandokon?

Jobb vízminőséget, ellenőrzött környezetet. A legtöbb helyen választhatunk, ha kicsit melegebb hőmérsékletű vízre vágyunk, a lubickolás pedig biztonságos. Gyermekkel érkezőknek sem kell aggódniuk, ugyanis a kicsik a nekik való vízben fürdőzhetnek. Rossz idő esetén is látogatható, a fedett részen ilyenkor is bátran lehet fürdőzni. Emellett a szúnyogok is ritkábban tévednek ilyen helyekre. Jobban szeretik a tavakat és a folyóvizek környékét.

A strandfürdőbe látogatók igénybe vehetnek wellness szolgáltatásokat és - például Bükfürdőn - gyógyvízben kúrálhatják magukat. A természetes vízben történő fürdőzésnek is megvan a hangulata, egyesek azonban mégis inkább a biztonságot választják. Többnyire családosok, idősödők látogatják a strandfürdőket, inkább a fiatal korosztályból kerülnek ki azok, akik a természetes vizeket részesítik előnyben.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média