Gyógyvíz otthon - akár a gyógyfürdőben is beszerezhetők a "csodaszerek"

thermál kristályA gyógyvizek - magas ásványi anyag tartalmuk miatt - gyógyászati célokat szolgálnak, és egészségmegőrző tulajdonságokkal is bírnak.

Reklám

A csodatevő bükfürdői termálvíz egyedi összetételű alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú - nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas ásványi anyag tartalommal rendelkező gyógyvíz, így egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre.  Kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére, baleseti utókezelés, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok esetén.


A víz igazi hatását kúraszerű alkalmazás esetén fejti ki, ami akár egy, de akár három hét intervallumú is lehet. Ennek ellenére már rövid idejű gyógyvízben való tartózkodás esetén is hatásos lehet. Sok esetben azonban nem tudjuk biztosítani a fürdő nyújtotta lehetőségeket, kezeléseket. Előfordulhat, hogy egy hosszú nap után, hétköznapokon nélkülöznünk kell ezt a fajta kényeztetést, és csak hétvégén tudunk kikapcsolódni. Még ha szükségünk is van rá, akkor is csak ritkán jutunk el gyógyfürdőbe. Ilyen időszakokban sem kell azonban gyógyvíz nélkül maradnunk, elkészíthetjük saját balneotherápiás fürdőnket és otthonunkban élvezhetjük a termálfürdő nyújtotta gyógykúrák kedvező élettani hatásait.

A gyógyfürdők próbálnak a vendégeik mellé állni, és több olyan készítményt is forgalmaznak, amelyeket egyszerűen, az otthoni kádba engedett fürdővizünkben kell feloldani. Ezzel olyan, ásványi anyagokban, esszenciális nyomelemekben gazdag vizet kapunk, mely ugyanúgy, mint a fürdőben, hatásosan fokozza a sejtek anyagcseréjét, oldja a feszültséget, így segítve ellazulni. Emellett pedig tisztítja és kondícionálja is a bőrt. Ilyen termékek a thermál fürdőkristályok vagy a folyékony fürdőadalékok, amelyeket akár egy gyógyfürdős nap során a termálfürdőben is beszerezhetünk.

Az így használt "csodaszerek" ugyanúgy hatásosak lehetnek a mozgásszervi betegségek gyógyításában, ízületi bántalmak és bizonyos nőgyógyászati panaszok kezelésénél. A szépségipar több területén megjelenő professzionális termékek alapját, fő elemét a gyógyvizek adják, így például a büki gyógyfürdő méltán híres termálvizét is megtalálhatjuk saját márkajelzéssel ellátott samponok, tusfürdők, kéz- és testápoló krémek bázisösszetevőjeként is.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média