A szaunázás a nők kedvence, a méregtelenítés mellett a bőr szépítése a fő szempont

szauna,A gyógyfürdők wellness szolgáltatásai közé tartozó szaunázás a szellemi tevékenységet végző férfiak számára kimondottan fontos. Megelőzhetők a vegetatív idegrendszeri problémák.

Reklám

Több a nő szaunázó, főként a bőrre gyakorolt jótékony hatása miatt. Sokan szaunáznak azért, hogy leadjanak egy-két kilót. A férfiak esetében az ok kicsit másabb. Nem feltétlenül az esztétikai hatások miatt szaunáznak. Inkább a lazítás kedvéért.

Szakértők szerint a szellemi munkát végző férfiaknál kimondottan fontos a rendszeres wellness. Magas szellemi terhelés esetén  ugyanis ha ez kimarad, a vegetatív idegrendszer láthatja kárát. A szellemi felfrissülés szempontjából kimondottan ajánlott a szaunázás, illetve a gyógyfürdők bármely wellness szolgáltatása. Hozzáértők figyelmeztetnek arra: ha valaki nem fordít kellő időt a regenerálódásra, egészségkárosodást szenvedhet.


A gyógyfürdőkultúra fejlesztése emiatt is fontos - állítják. Hiszen az embereknek tudniuk kell a megelőző lehetőségekről, arról, hogy az odafigyelés, a gyógyfürdő szolgáltatások rendszeres igénybevétele hozzájárul az egészségesebb, hosszabb élethez.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média