Minőségi fejlesztésekre van szükség! - Ezek lehetnek a gyógyfürdő turizmus irányai

A minőségi turizmusé a jövő. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős új helyettes államtitkára beszélt minderről a Magyar Hírlapnak.

Reklám

Elmondta: „Az előttünk álló évek egyik legfontosabb feladata, hogy jól aknázzuk ki a Magyarország páratlanul gazdag és széles skálájú természetes gyógytényezőin - gyógy- és termálvízkincs, gyógyiszap, mofetta, gyógybarlangok –, valamint az orvosi ellátáson alapuló egészségügyi turizmust.”

Ruszinkó Ádám, aki egyébként a Büki Gógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke is, úgy fogalmazott: „Ezek meghatározott profilú, összehangolt fejlesztéseivel Magyarország nem csak az egyes egészségturisztikai területeken már megszerzett vezető szerepét tudja megőrizni, de további orvosi területek megjelenítésével és fejlesztésével az egészségügyi turizmusvezető célországává válhat." A jövővel kapcsolatban elmondta egyebek mellett azt, hogy a 2014–2020-as uniós pályázati időszakban kulcskérdés turisztikai kínálatunk színvonalának további emelése. A fejlesztések kapcsán tehát a minőség szót nem lehet eléggé hangsúlyozni.

Az orvosi és egészségturizmus fejlesztési irányairól a szakember úgy nyilatkozott, hogy sok a teendő, köztük ösztönözni kell a fürdők egymástól megkülönböztethető profiljának kialakítását, a balneológiai kezelések és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatáskínálatnak a vendégkör igényeihez igazítását, törekedni kell a gyógyfürdőkben magas színvonalú és közben egyedi egészségügyi szolgáltatások kialakítására. A fürdőüzemeltetés jövedelmezőségének javítása érdekében szükséges az energiahatékonyság javítása, a termálvíz többcélú hasznosítása, megújuló energiaforrások alkalmazása. Küszöbén állunk a termálvizek orvosi bizonyítékokon alapuló gyógyászati hatásai vizsgálatának, amelynek birtokában bővíteni lehetne azon betegségek körét, amelyeknél a balneológiai kezelés jó eredményeket mutat.

A teljes beszélgetés a Magyar Hírlap online változatába elolvasható.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média