Az egy hetes wellness – a gyógyfürdőzés hatását vizsgálták a kutatók

Kutatás készült arról, hogy milyen hatással van az emberekre az egy hetes gyógyfürdőzéssel összekötött wellness program. Amellett, hogy a lelkünknek segít, az egészségünkre is jótékonyan hat.

Reklám


Az élettani hatásokat vizsgálva kiderült, hogy a kúrával fogyni is lehet és a vérnyomás is csökken. Ehhez arra kérték a 15 résztvevőt, hogy diétás, 800 kalóriás ételt fogyasszanak, végezzenek meditációs gyakorlatokat és lehetőleg ne igyanak alkoholt és koffeint. Kerüljék a feldolgozott élelmiszereket. Egyenek sok zöldséget és gyümölcsöt. Igyanak gyógyteákat.


Kiderült, hogy ennek köszönhetően átlagosan 3 kilót fogytak és a vérnyomásuk is csökkent - tájékoztatott a Medipress nyomán a HáziPatika.com.
Eredményként könyvelték el, hogy alacsonyabb lett a koleszterinszint is, sőt a résztvevők lelki feltöltődésről is beszámoltak.
Eszerint már egy hét wellness képes változásokat eredményezni. Ha több időt töltenek egy gyógyfürdőben, tanácsos az étrendre is odafigyelni. A komplett, rendszeres wellness hozzájárul az egészséges élethez.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média