Így készítsd fel a testedet a nyár első napozására

Ha napozást tervezel, ezekre mindenképp figyelj. Így készülj fel a strandolásra.

Reklám

 

Az előrejelzések szerint napokon belül megérkezik az igazi nyár. A bőrünk azonban még nem biztos, hogy felkészült az erős napsugarakra, ezért néhány "intézkedésre" szükség lesz.


Ilyenkor könnyen leéghetünk, ezért a szokásosnál erősebb napvédő szereket - napolajat, naptejet - használjunk. Szedjünk vitaminokat. Két héttel a napozás előtt kezdjünk el bevinni kicsit több C-vitamint, E-vitamint és kalciumot.


Ne menj a napra akkor, amikor a legerősebben süt! Déltől háromig az árnyékban pihengess inkább.


Fontos tudni, hogy akik szoláriumban barnulnak, nem készítik fel a bőrüket az igazi napsugarakra. Nekik is ajánlatos megfogadni a tanácsokat a strandolás előtt.


Olyan fényvédő krémet használj a napozáskor, amely véd az UVA és az UVB sugarak ellen is. Ha azonban nem csak napozol, hanem strandolsz, azaz fürdőzöl is, ügyelj arra, hogy vízálló krémet használj. A vízben ugyanis ugyanolyan könnyen le lehet égni.

Nemrég írtuk, hogy egyes készítmények allergiás reakciót is kiválthatnak. Akik így járnak, ne kedvetlenedjenek el, nekik is készítenek már megfelelő krémeket, így körültekintően szinte bárki napozhat, strandolhat - mondjuk itt (klikk).

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média