Krónikus ízületi gyulladás - így azonosíthatja a panaszait a tünetkeresőben

Hazai betegek is részt vettek abban a kutatásban, amelyben a rheumatoid arthritisben, azaz a sokízületi gyulladásban szenvedőket kérdezték. Kiderült, hogy a legtöbben komoly ismeretekkel rendelkeznek a betegséget illetően.

Reklám

A válaszadók több mint a fele tudja, hogy a betegség okozta ízületi gyulladás visszafordíthatatlan. Sokan úgy vélik, a fájdalom hiánya megfelelő kezelést jelent. Tíz betegből kilenc vélekedik úgy, hogy tisztában van vele, miért fontos az rheumatoid arthritis kezelése.


Kiderült, hogy például a rheumatoid arthritis közösségekben aktívabbak a betegek, több időt, energiát fordítanak a kezelésre.A felmérés szerint minden öt sokizületi gyulladásban szenvedő betegből körülbelül ketten állítják, hogy az rheumatoid arthritis kihat munkájukra,karrierjükre, illetve munkavégzési képességükre is, közülük pedig minden harmadik volt kénytelen szabadnapot kivenni vagy egy időre teljesen abbahagyni a munkát - tájékoztatott a Magyar Reumabetegek Egyesülete.

Gyógyfürdőben kezelhetőek a tünetek„A felmérés eredményei egyértelműen rámutattak arra, hogy a betegeknek több információra van szükségük magáról a betegségről, és arról, hogy mikor optimális a sokízületi gyulladás kezelése. Ahhoz, hogy ezt elérjük, a betegek ellátásában részt vevő szakemberek (háziorvosok, reumatológusok, szakápolók, gyógytornászok és fizioterápiás szakemberek) és a betegszervezetek együttes erőfeszítésére van szükség”- mondta dr. Ortutay Judit reumatológus főorvos, a Magyar Reumabetegek Egyesületének vezetője.


Magyarországon nagyjából 90 ezer sokízületi gyulladásban szenvedő beteg él. Az egészségügyi problémáról és a kezelési módokról itt olvashat.


A SpaMagazin tünetkeresőjében is találhatóak részletek a sokízületi gyulladásról, a rheumatoid arthritisről. Az oldalon már több alakalommal írtunk arról, miként lehet hatékonyan kezelni a betegséget gyógyfürdőben. Az új tünetkeresőben beazonosíthatja tüneteit, és a kezelési módokról is olvashat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média