Mennyit költünk nyaralásra az idén?

A legtöbben öt éjszakára megyünk nyaralni, lehetőleg strand közelébe, és leginkább július, augusztusban.

ReklámSzemélyenként legfeljebb 90 ezer forintot szánunk a belföldi nyaralásra. Nyáron is szeretjük a fedett fürdőket, de leginkább olyan helyeket választunk, ahol strand is van. Az egynapos kikapcsolódáskor szívesen megyünk élményfürdőbe, a többnapos nyaraláskor pedig ha tehetjük, wellnesselünk. Míg nyáron érthető módon a strandfürdők a kedveltek, addig télen szeretünk spakban lazítani.

A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) összeállításából kiderült, hogy a téli hónapoknak elsősorban az Észak-Alföld, a Nyugat-Dunántúl és a Dél-Dunántúl turisztikai régiók életében van fontos szerepe. A tavasz szerepe a Dél-Alföld és a Nyugat-Dunántúl turisztikai régiók esetében átlag feletti.

A legmelegebb hónapokban igencsak népszerű a Balaton, de a legtöbbet látogatott városok között szerepel több fürdőváros, így Bükfürdő is.


Visszatérve az árakra: írtunk már arról, hogy egy családnak mennyibe kerül egy nap a strandfürdőn, akkor összegyűjtöttük a belépőárakat. Felhívtuk a figyelmet arra, hogy strandbelépő SZÉP-kártyával is vásárolható, akár az egész család számára is fizethető így a nyári kikapcsolódás.


Szó volt továbbá arról, hogy a családok milyen célpontot választanak nyári kikapcsolódáskor. Természetesen olyat, ahol a család minden tagja jól érezheti magát. Olyan fürdőkben célszerű pihenni, ahol a kicsik a pancsolóban játszhatnak, a nagyobbak különféle csúszdákon csúszhatnak, kedvükre játszhatnak a különféle medencékben, a szülők wellnesselhetnek, míg az idősödők, a nagyszülők a gyógyvízben regenerálódhatnak, gyógyulhatnak.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média