A szauna és az egészség - ezért érdemes rendszeresen izzadni

A szauna és annak az egészségre gyakorolt hatása. Ez a következő témánk. Hosszan lehetne írni arról, hogy mire is jó a szaunázás. Néhány fontos dolgot említünk most csak meg. Számos országban, főleg az északi területeken és Oroszországban a mindennapok része a szaunázás.

Reklám

Már egyre több szomszédos nemzet tagjai is rendszeresen szaunáznak. Tudják, hogy szüksége van a szervezetnek is a pihenésre, a feltöltődésre. Főként ezek a szempontok a meghatározóak, amikor valaki a szaunázás mellett dönt. Kicsit részletesebben taglalva: a szauna edzi a szívet, ellenállóbbá teszi a szervezetet a megbetegedésekkel szemben. Ellazít, oldja a stresszt.


A sportolók nem véletlenül használják edzés után a szaunát. Lazítja az izmokat, így rendkívül hatásos az izomláz kezelésében. Főként a hölgyeknek lehet fontos érv még, hogy selymesebbé teszi a bőrt a rendszeres szaunázás.


Többször írtuk már, hogy méregtelenítésre is kiválóan alkalmas az izzadás. Szakértők javasolják, hogy hetente szaunázzunk. Hol van erre lehetőség? A legtöbb gyógyfürdőben biztosan.

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban pedig külön szaunavilág is várja a vendégeket. Itt nem csak egyfajta szaunában lehet "edzeni", hanem gőzfürdőben, tepidáriumban és több más izzasztó helyen is.


Korábbi írásunk a szaunázásról: A wellness része a szauna - meztelenül, ruha és törölköző nélkül szokás

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média