Nem kell egyből gyógyszer - Fejfájás ellen ezt próbáld ki!

fejfájásKönnyedén elronthatja az ember napját a fejfájás. A rendszeres, krónikus fejfájás pedig kimondottan megnehezíti az életet. Többen a fájdalom jelentkezésekor egyből a gyógyszerhez nyúlnak és így oldják meg rövid időre a problémájukat.

Reklám

A fejfájás azonban többször visszatér, ezért a gyógyszer csak a pillanatnyi tüneteket kezeli. Az ok általában a háton, a nyaki részen keresendő. A fejfájás oka legtöbbször az izomfeszülés. A nyak, a hát, a váll izmainak rendszeres masszírozásával megszüntethető a rendszeres fejfájás.


A gerinc körül található izmok megfeszülnek, stressz hatására keménnyé válnak. A masszőr a görcsös izmokat masszírozza, így a test megkönnyebbül, a fejfájás elmúlik. A masszázs hatására a vérellátás javul, így amellett, hogy gyógyítja a problémát, fel is frissít.


Akik rendszeresen ülőmunkát végeznek, többször panaszkodnak fejfájásra. Ez a merev tartás miatt kialakult izomfeszülésnek köszönhető.
Jó hír, hogy ezen lehet változtatni. Megfelelő mozgással, tornával, masszázzsal gyógyítható a probléma.


A folyamatos ülőmunka, a stressz, az izgalom hatására a nyakon található izmok megfeszülnek, emiatt az erek összeszűkülnek, ez pedig fejfájáshoz vezethet. Fontos tudni, hogy egy pihentető hétvége alkalmával a wellness során a gyógyfürdőben igényelhető arc-, fej- és vállmasszázs is. A kezelés hatására megszűnhet a fejfájás és hosszabb időre enyhülhetnek a panaszok. Az izmok ugyanis újra lazák lesznek. Egyszeri alkalom is hatásos, azonban itt is a rendszeresség az igazán kívánatos.


A fejfájás kezelésére is alkalmas masszázsokról még több információt itt.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média