Neked ilyen naptejre van szükséged!

naptejNem mindegy, milyen naptejet használsz. Manapság nagyobb hangsúlyt kell fektetni a bőrrák kialakulásának megelőzésére. Amerikában például ez a leggyakoribb ráktípus.

Reklám


A korai bőröregedés és a betegségek kivédésének szempontjából kiemelkedően fontos a napvédő krémek használata. A választott védőanyag legyen ellenálló az UVA és az UVB sugarakkal szemben. Víztűrőnek és izzadásgátlónak is kell lennie.
A kockázat csökkentése érdekében bőrtípustól függően kell a védőkrémeket használni. Világosabb bőrűnek nagyobb faktorúra van szüksége, szemben a sötétebb bőrűvel. Minimum 15 faktorosat ajánlanak. Az, akik közvetlen napfénynek van kitéve, 30 vagy annál magasabb faktorút használjon. Minimum két óránként újra be kell kenni a testet a teljes biztonság érdekében.
Az sem mindegy, mikor merészkedünk a napra. Délelőtt tíz és délután kettő között nagyobb eséllyel égünk le. Nem szégyen kalapot viselni, sőt akár vékony hosszú ujjú pólót is fel lehet venni a kritikus időszakban. A napszemüveg viselete szintén "kötelező".
A hat hónaposnál fiatalabb kisgyermekeknek való naptej vásárlása előtt kérjék ki szakértő tanácsait!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média