Ettől gyógy a gyógyfürdő és ettől élmény az élményfürdő

gyógyvízA szállodákhoz hasonlóan a fürdők is minősítést kapnak. Kevesen tudják, hogy csillaggal jelölik az adott fürdők minőségét is.

Reklám

A Magyar Fürdőszövetség végzi a minősítést, számos szigorú elvárás figyelembevételével.
A minőségért viszont meg kell dolgozni. A cél, hogy olyan fürdőkínálat alakuljon ki hazánkban, amely könnyedén felveszi a versenyt más országok hasonló komplexumaival.


A közöltek szerint a "csillagozással" a vendégek eligazodását is igyekeznek megkönnyíteni. Magyarországon egyébként már több mint 20 fürdő használhatja a gyógyfürdő elnevezést.


Mit is nevezünk gyógyfürdőnek? A szabályzat szerint azt a létesítményt, amely gyógyvíz, gyógyiszap vagy egyéb természetes gyógytényező felhasználásával fürdőkezelést (balneoterápiát) nyújt vagy elismert ásványvíz, hévíz, illetőleg melegített közműhálózati víz felhasználásával végzett hidroterápiás kezelések mellett, egyéb fizikai gyógymódok alkalmazásával együtt, teljes körű fizioterápiás ellátást nyújt.


Megnéztük, mit nevezünk hivatalosan - a fürdőszövetség szabályzata szerint - élményfürdőnek.
Az érvényes rendeletnek megfelelő, valamint az illetékes ÁNTSZ által vízminőségre minősített élményfürdő, ahol a rendelkezésre álló üzemelő medencék száma minimálisan 3 darab a működtetést biztosító fedett létesítményekkel.
Így már körvonalazható, mit jelent pontosan egyes fürdők nevében a gyógy, illetőleg az élmény kifejezés.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média