Speed Stacks verseny lesz Bükfürdőn - Mi is ez a sportág?

Speed Stacs - sport poha-rakOrszágos Speed Stacks verseny lesz április 27-én a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban. A Speed Stacks lényege, hogy műanyag poharak kell meghatározott formában, összehangolt mozdulatokkal egymás mellé és egymásra rendezni.

Reklám

A sport rendkívül hatékonyan fejleszti a koordinációs képességet, az összpontosítást és a koncentrációt is. A sporteszköz 12 darab műanyag pohárból áll. Ezeket kell meghatározott formájú piramis alakzatba rendezni. A felépítés után vissza is kell bontani az "építményt". A feladatot természetesen időre teljesítik a versenyzők. Az nyer, aki a legrövidebb idő alatt végzi el a feladatot.
A Speed Stacks magyar elnevezése: sport poha-rak. A játékot bárki végezheti, remek szabadidős tevékenység. A Speed Stacks feltalálója egy amerikai fejlesztő, aki eredetileg az idősek mozgáskoordinációs képességének javítására találta ki.

 


Vas megyében a Szombathelyi Kötélugró Klub karolta fel a sportágat. A szervezők több korosztály számára kínálnak megmérettetési lehetőséget. A fürdő új pihenőtéri épületszárnya kiváló adottságokat teremt a versenyen indulók és a nézőként résztvevők számára egyaránt. Természetesen lehetőség van a sportjáték kipróbálására, gyakorlásra, sőt kedvcsináló céllal amatőr kategóriában történő versenyzésre is.

 


Videó: így rendezik a poharakat a profik. Most a Bükfürdő Gyógy és Élménycentrumban is hasonló ügyességű versenyzők mérik össze a tudásukat.


A Speed Stacs magyarországi oldalán olvasható, hogy a sport poha-rak foglalkozások nem csak versenyzésre, illetve az óvodai és iskolai testnevelés mozgásanyagának gyarapítására szolgálhatnak, hanem a szabadidő hasznos, aktív eltöltésére, a családi programok bővítésére is.Az I. Bükfürdő Speed Stacks Kupa április 27-én lesz. Részletek és a versenykiírás megtekinthető itt: www.bukfurdo.hu

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média