Kneipp-medence - hideg-meleg vízben gyógyulni

kneipp-medenceRészletesebben megnéztük, hogy a kneipp-kúra mire is jó. Hol és mikor alkalmazhatjuk, és kinek javasolt a kneipp-medencében való gyógyulás?

Reklám


A kneipp-kúra Sebastian Kneipphez, egy német paphoz köthető. Ő fejlesztette ki a manapság már sokak számára ismert hideg-melegvizes fürdőkúrát is. A kneipp-medencében serkenthető az anyagcsere. A kúra során élénkíthető a vérkeringés.


Európában már sokan alkalmazzák, de Magyarországon is egyre népszerűbb ez az alternatív egészségmegőrző módszer. Főként gyógyfürdőkben találkozhatunk ilyen kneipp-medencékkel. Például a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban.


A kúra a hidroterápiák sorába tartozik. A kezelés alkalmával a víz hőmérséklete folyamatosan változik. Erre pedig a szervezet reagál. Erősödik az immunrendszer és javul a szervezet vérellátása is. A kneipp-medencében gömbölyű kavicsokon lépkedhet a fürdőző. Így a talpmasszázs során további testrészek, szervek gyógyulhatnak.  A kneipp-mednecét gyakran szaunázás után használják.


Kinek ajánlják ezt a fajta kneipp-kúrát?

  • visszér problémákkal küzdőknek
  • - magas vérnyomásúaknak
  • -depresszióra hajlamosoknak
  • -frontérzékenyeknek


Nem mindenkinek javasolt a kneipp-medencés kezelés. Ilyenek például a veseproblémákkal küzdők. Továbbá azok, akiknek valamilyen nőgyógyászati, húgyúti fertőzése van, esetleg súlyos keringési problémától szenvednek. Menstruáció esetén sem ajánlott.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média