Elégedetlenek a gyógyfürdők a SZÉP-kártyával, ennek ellenére voltak eredményes létesítmények

Felmérést végzett a Magyar Fürdőszövetség a tagjai körében a Széchenyi Pihenőkártya 2012-es felhasználásának tapasztalatairól. Kiderült, hogy a SZÉP-kártya nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Reklám


Összesen 37 gyógyfürdő, termálfürdő és élményfürdő vett részt a felmérésben. Az eredményből megállapítható, hogy a 2012-ben bevezetett Széchenyi Pihenőkártya nem tudta helyettesíteni a korábban hasonló célra használt üdülési csekket.


A visszaesés jelentős. A 37 vizsgált fürdő üdülési csekk és SZÉP-kártya együttes forgalma 2012-ben elérte az 1,63 milliárd forintot. Ez az egy évvel korábbi adatokhoz képest 18 százalékos a visszaesés, míg a 2010-es számokhoz képest 40 százalékos a csökkenés.
A fürdők elmaradt bevétele így csaknem egy milliárd forint.


A kialakult helyzet ellenére voltak gyógyfürdők, amelyek tudták növelni a bevételeiket. Összesen öt ilyen található Magyarországon, köztük a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, amely az utóbbi évek egyik legjobb eredményét érte el.


A számos helyen tapasztalt visszaesés oka egyébként egyértelműnek tűnik. Ezért a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezi, hogy a Széchenyi Pihenőkártya alszámlái között lehetőség legyen az átjárhatóságra. A szállásszolgáltatáshoz hasonlóan legyen ez megengedett a fürdőszolgáltatások tekintetében is.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média