Nincs egy perc unalom se - ilyenek a modern élményfürdők

medence, nyugágyAz Origo Stég rovata is foglalkozott a napokban a témával, jelesül azzal, hogy a dunántúli gyógyfürdőkben milyen lehetőségek kínálkoznak a wellnessre vágyók előtt.

Reklám

A relaxálás önmagában csak egy lehetőség a sok közül, ma már olyan különlegességekkel várják a vendégeket, amelyekről nem is gondolnánk, hogy léteznek.
Van, ahol percekig kanyaroghatunk a csúszdában, mielőtt a vízbe érünk, de olyan is létezik, ahol energiaösvényen sétálgatva töltődhetünk fel, és akad olyan is, ahol például csokimasszázs teszi felejthetetlenné a wellness-napot.
A dunántúli élményfürdők az utóbbi időben igencsak kitettek magukért, van olyan létesítmény, ahol 32 medencével több mint 5 ezer 200 négyzetméteres vízfelülettel várják az élményre "szomjazókat".
Ez nem kis szám, itt szinte garancia, hogy minden korosztály jól érzi magát. Újítás, az utóbbi évek népszerű programjai közé tartozik a szaunázás, egészen pontosan a szauna szeánszokon való részvétel - érdemes kipróbálni.

 

Pihenőtér Bükfürdő

Pihenőtér, Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum Fotó: Szabó Endre/Burkon.Media


Az élményfürdőkben egyébként animátorok folyamatosan foglalkoznak a vendégekkel. Akinek kedve van, csatlakozhat a vízi és a szárazföldi foglalkozásokhoz. Itt egyszerre többen sportolnak és mozgatják át egy kicsit az izomzatot. Van úgy, hogy labdázva, de előfordul, vízben biciklizve, aquabike segítségével mozgatják át magukat.
Azok, akik relaxálásra vágynak például a gyógyvizes fürdőzés után, a pihenőterekben ezt is megtehetik. Ott kényelmes nyugágyakban lazítva készülhetnek a következő élményre.
Mielőtt gyógyfürdőbe, élményfürdőbe indulna, mindenképp tájékozódjon a programokról. Állítsa össze saját "haditervét". A cél, hogy egy percig se unatkozzon.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média