Többen járunk gyógyfürdőbe - mutatjuk, hogy milyen fürdőket szeretünk

Többen járunk gyógyfürdőbe. Magyarországon összesen 2,2 százalékkal több vendég látogatott a gyógyfürdőkbe tavaly. A jó eredmény a kedvező időjárásnak volt köszönhető, emellett a folyamatos fejlesztések is hozzájárultak a sikerhez.

Reklám


A Magyar Fürdőszövetség szerint szükség lenne a fürdőszolgáltatások igénybevételének ösztönzésére. Korábban írtuk, hogy eredményes lenne, ha a Széchenyi Pihenőkártya alszámlái között lehetőség lenne az átjárhatóságra.


Kiderült, hogy a fürdőzni vágyó vendégek mit kedvelnek. A közöltek szerint azok a fürdők voltak sikeresek, amelyek a lehető legnagyobb célcsoportot célozzák meg. Fontosnak látszik, hogy az egész család élmény- és gyógyfürdőjeként működjenek a létesítmények.


Továbbá eredményesnek tűnik a TDM-szervezetekkel való együttműködés is. A gyógyfürdőknek tudniuk kell kommunikálni a szolgáltatásaikat, ehhez természetesen szükséges, hogy rendelkezzenek is azokkal.


Magyarországon egyébként nagyjából 180 gyógy-, élmény és strandfürdő található, ezek közül 74 a minősített gyógyfürdő.

Korábban írtuk, hogy többen választják az egynapos fürdőzés lehetőségét. Keresik az olcsó, akciós gyógyfürdő programokat. Arról, hogy mennyibe kerül egy családnak egy gyógyfürdős élmény, itt olvashat.


A tendencia - az egynapos fürdőzés - a külföldi vendégek esetében is megfigyelhető. Több népszerű gyógyfürdő, például a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum a nyugati határszélen található. Emiatt a szomszédos országokból több külföldi vendég érkezik egynapos gyógyfürdős kikapcsolódásra.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média