Miért erősödnek fel ősszel az ízületi panaszok?

Bizonyára többen tapasztalták már, hogy az őszi időjárás bizonyos ízületi panaszokat válthat ki. Ennek az oka egyebek mellet a hirtelen csökkenő napi hőmérséklet.

ReklámEgészen pontosan a hűvösödő levegő hőt von el a szervezettől. Emiatt az erek összehúzódnak. Az ízületek feletti bőr lehűlése az ízületben vérbőséget okozhat. Emiatt pedig a lappangó gyulladások újra belobbanhatnak. Az őszi időjárás izomgörcsöt és tartós izomfeszülést is okozhat.
A szelet a hátunkon érezzük leginkább, itt található ugyanis a legtöbb hidegérző idegvégződés. Emiatt ősszel gyakrabban tapasztalhatunk hát- és derékfájást.
A lábakon tapasztalt ízületi fájdalmak gyakran a rossz vérkeringésnek is köszönhetőek. Emellett a testtömeg is sokat számít.


Az ízületi problémák a legtöbb esetben kezelhetőek gyógyfürdő kúrával. A lehetőségekről érdemes tájékozódni.


A meszes víz például különösen jó az említettek mellett a reumás panaszok kezelésére is. Ilyen például a büki gyógyvíz. A gyógyvíz önmagában is képes segíteni a panaszokon, léteznek azonban célzott kezelések, amelyek felgyorsíthatják a gyógyulás folyamatát.


A SpaMagazinban írtunk arról, hogy a társadalombiztosító több esetben támogatja a rehabilitációs kezeléseket. A részletekről itt olvashat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média