Ilyen az, amikor "tejben-vajban" fürdetnek

Nem csak a mesében létezik, a valóságban is kérhető a mézes, tejes fürdő. A bőrkezelésekben jártas szakemberek elmondták, hogy manapság a gyógyfürdőkben a wellness kezelések részeként igénybe vehető az úgynevezett Kleopátra fürdő.

Reklám

Azért nevezzük ezt annak, mert Kleopátra a feljegyzések szerint naponta kihasználta a tejfürdő jótékony hatásait.
A tejnek van egy olyan tulajdonsága, amely segít a bőrnek abban, hogy feszesebb legyen. Felfrissíti, kisimítja a ráncokat. Úgymond regenerál. A fürdőzés időtartama nagyjából 20 perc. Ez alatt a kádba tejet öntenek, mellé általában méz is kerül. Ezzel várunk minden kedves gyógyulni vágyót - közölte kérdésünkre az egyik hazai gyógyfürdőben dolgozó szakember.

A tejben található B2, B12, B6-vitamin. Az ásványi anyagok közül a kalcium az, amit különösen fontos megemlíteni. Ez a csontok, az izmok, a fogak elengedhetetlen "segítője".


A méz a tejhez hasonlóan jótékonyan hat a bőrre. A benne található vitaminok, ásványi anyagok bejutnak a szervezetbe, így hat például a kálium, a vas és a magnézium. A mézes kezeléseket gyakran használják sikerrel a bőr gyulladásos panaszainak enyhítésére, gyógyítására.

Mit jelent a pirossal kiemelt szó? Játékot! Gyűjtsd össze a kiemelt szavakat, rakd össze a helyes mondatot, és nyerj bükfürdői fürdőzést! A játék részletei itt.

 

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média