Neked megy a valódi kikapcsolódás?

Sokan mennek úgy wellnesselni, hogy ott az okostelefon a kezükben és ugyanazt teszik, mint otthon, csak épp a medence partján. Ez nem jó. A legtöbbeknek nem megy a valódi kikapcsolódás.

Reklám

A hvg.hu nemrég közölt bejegyzésében olvashatók Gazdag Enikő pszichológus tanácsai, miszerint bármilyen programot is választunk a tavaszi pihenéshez, a legfontosabb, hogy tanuljunk meg kikapcsolódni. Szerinte szinte mindegy, hogy hová megyünk, vagy milyen szabadidős tevékenységet választunk, ha ki tudjuk kapcsolni az agyunkat és nem csak fizikálisan, de lelkileg is jelen tudunk lenni.

Fontos tehát, hogy a lélek is ellazuljon. Ehhez pedig sokszor segítségre van szükség. Ha gyógyfürdőben járunk, ne sajnáljuk a pénzt és az időt a lélekfeltöltő szolgáltatásokra. Hiszen valójában így lesz teljes a regenerálódás.

Nézzük meg, milyen masszázsok közül választhatunk és azt is, milyen olyan programokat kínálnak az aktív wellness részen, amik feledtetik egy kicsit a hétköznapi gondokat.

Menjünk szaunázni, a hő hatására ugyanis ellazulunk. Kicsit az agyunk is képes ilyenkor pihenni. Hasonlóan jó hatással van az elménkre a termálvizes pezsgőmedence. Ha tehetjük, próbáljuk ki ezeket is!

Jó valódi kikapcsolódást!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média