Így vehetők igénybe a betegek számára a tb-támogatott gyógyfürdős szolgáltatások

Reumatológus szakorvosok a betegek számára fürdőkúrát írhatnak elő, amit az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) támogat. Erről gyűjtött hasznos információkat a közrádió műsora.

ReklámElhangzott: jogszabály határozza meg azokat az ellátási típusokat, amelyeket finanszíroz az OEP az indikációnak való megfelelés esetén. A gyógyvizes medence, a kádfürdő, az iszappakolás, a súlyfürdő, a szénszavas fürdő, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugár masszázs, a víz alatti csoportos gyógytorna és a komplex fürdőgyógyászati eljárás tartozik ebbe a körbe. Ezen kívül a 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszást és a mofetta kezelést, vagyis a széndioxidos gyógygáz-kezelést is támogatja - minderről a Jedlovszki Katalin, az OEP ártámogatási főosztályának munkatársa beszélt. A műsorban az is elhangzott, hogy egy évben két gyógyfürdő kúrát lehet kiíratni. Ez pedig akár komplex gyógyászati ellátás is lehet, ami 15 alkalmat tartalmaz.


Korábban a SpaMagazin oldalán is közöltük, hogy milyen betegségek esetén vehetők igénybe a felsorolt szolgáltatások. Most újra mutatjuk:


Degeneratív gerinc és ízületi betegségek, ortopéd sebészeti eljárások utáni utókezelések, idegrendszeri betegségek, porckorongsérv, anyagcsere betegségek, keringési problémák esetén is, emellett oszteoporotikus betegek is gyógyulhatnak így.


A hirado.hu oldalán közlik, hogy egy naptári évben két kúra igényelhető, egyenként 15 kezeléssel ellátás-típusonként, egy kúra során pedig négyféle ellátástípus közül lehet választani. A betegnek nyolc hét alatt le kell járni a kezelést - mutatott rá Jedlovszky Katalin. Az OEP a közfinanszírozás alapjául szolgáló árhoz ad társadalombiztosítási (tb) támogatást. Ezek szabadáras szolgáltatások, vagyis a tényleges díj eltérhet a tb-támogatás alapjául szolgáló ártól, ami a betegtérítési díjban realizálódik. A betegeknek tehát minden esetben fizetniük kell, az ár az ellátások fajtája és a fürdők besorolása okán eltérő - magyarázta.


A tb által támogatott kezelésekről itt is olvashat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média