Mi az a fibromyalgia? És mi tehetünk ellene, hogyan kezelhető?

A fibromyalgia egy izomfájdalom. Sokan nem is tudják, hogy ilyen problémájuk van. A diagnózist csak jó pár év elteltével állítják fel. A panaszok gyógyfürdőben jól kezelhetők.

ReklámTöbb tünetegyüttes észlelése adhat okot arra, hogy fibromyalgiára gyanakodjunk. Ilyenek a rendszeresen feltűnő izomfájdalmak, hátfájás, levertség, szédülés, rossz hangulat, rossz minőségű alvás, inakban érezhető fájdalom. Természetesen ezeknek a tüneteknek az érzékelése nem egyértelműen utal a betegségre. Viszont célszerű figyelni a test jelzéseit és gyanú esetén orvoshoz fordulni.


A szakértő a vizsgálat során megnyomkodja az áthidaló pontokat a testen (ín az izom átmenetet). Ha a beteg a legtöbb ponton fájdalmat érez, akkor nagy az esélye a fibromyalgiának. Azt, hogy mi okozza, nem tudni. Egyesek szerint a környezeti ártalmakkal összefügghet.
A betegség kezelhető. Az egyik legalkalmasabb erre a gyógyfürdő.


Nemrég beszámoltak arról, hogy különböző balneoterápiás eljárások igen hatékonyak a fibromyalgia kezelésében


Kiemelkedő eredmény érhető el nyújtásos gyógytornával, testmozgással. Az egyoldalú mozgásokat kerülni kell és helyes táplálkozással is segíthetünk a gyógyulásban. A stresszmentes életmód is rendkívül hatékony, a rendszeres gyógyfürdős, wellness lazítás is hasznos lehet.
Kiemelten hatékony kezelési mód a nyirokmasszázs, az iszappakolás, a szaunázás és a gyógyfürdőzés.

Mielőtt azonban bármilyen kúrát, gyógymódot választana, kérje ki szakorvos tanácsát.

 

>>> Tájékozódjon arról is, hogy a kezeléseket a társadalombiztosító támogatja-e. Fürdőgyógyászati ellátásokról, tb-támogatásról itt olvashat.<<<

 

 

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média