Ennyibe kerül egy gyógyfürdő kúra - tb-támogatással és anélkül

Egyes gyógyfürdő kezelések, kúrák a Országos Egészségbiztosítási Pénztár (tb) által támogatottak. Viszont azok is igénybe vehetik a gyógyító terápiákat, akiknek nem jár a tb-támogatás.

ReklámMilyen kezelések kérhetők?A választható kúrák sora hosszú, igényelhető például nyirokmasszázs-kezelés, szénsavas kádfürdő-kezelés, egyéni száraz gyógytorna-kezelés, csoportos (vizes) gyógytorna-kezelés, szoftlézer-kezelés, elektroterápiás kezelés, súlyfürdő-kezelés, parafangó-kezelés, tangentor-kezelés.


Ezek felírására orvosi vizsgálat után kerülhet sor. Támogatás nélkül a kezelések díja nagyjából 2-3 ezer forint. A tb által támogatott kezelésekkor bizonyos esetekben kiegészítő díjat kell fizetni. Ennek mértékéről itt tájékozódhat.


Akik komplett kúrán szeretnének részt venni, azoknak tb-támogatás nélkül egy hétre nagyjából 35 ezer forintot kell fizetniük. Ez általában hét napi fürdőbelépőt tartalmaz, hat gyógykezelést és természetesen az orvosi vizsgálatot is. A gyógykezelések számának növekedésével a szolgáltatás díja is emelkedik.


Sokak választják az olyan típusú kikapcsolódást, amikor az ország másik pontjából érkezve egy hetet töltenek el a gyógyfürdőben. Ekkor igénylik a tb által támogatott kezeléseket, és természetesen aktívan kikapcsolódnak - ez egy igazán remek nyári tipp.


Érdeklődjön orvosánál arról, jár-e önnek a tb által támogatott kezelések valamelyike, és látogasson el például Bükfürdőre. Itt számos szálláslehetőség közül választhat.
 Hogy milyen kúrákat választhatnak azok, akik szeretnének gyógyfürdőben gyógyulni, kikapcsolódni, arról itt tájékozódhat. 

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média