Milyen az optimális vízhőmérséklet strandoláshoz, gyógyfürdőzéshez és úszáshoz?

ideális vízhőmérséklet a strandonAz aktuális tevékenységtől függ, hogy milyen az optimális vízhőmérséklet. Úszáshoz nem jó a meleg víz, míg lazításhoz a hűvös a rossz választás.

ReklámHa vízben szeretnénk sportolni, például úszni, válasszunk 26-27 fokos vizet. Ha valamilyen oknál fogva 20 foknál hűvösebb vízben fürdőzünk, azt legfeljebb 30 percig tegyük. A hideg víz esetében számoljunk a hidegsokk hatással, amikor a hirtelen hideg miatt rövid ideig nem kapunk levegőt.


Gyógyvizes fürdőzéskor a 30 fok fölötti hőmérsékletű víz ajánlott. Egyhuzamban ebben is csak fél órát töltsünk. A legtöbb fürdő, strand vízhőmérséklete 25-30 fok. Ez átmenetnek számít, alkalmas kis mozgásra, de lazításhoz is kellemes.


A legmelegebb gyógyvizes medencék 37-39 fokosak, de a legtöbb 34-37 fokos. Ezek kiválóan alkalmasak a pihengetésre, gyógyulásra. Ha valamilyen vízi tevékenységet szeretnénk végezni, válasszuk a 30 fok körüli hőmérsékletű medencét. Például a vízitornához 33-35 fokos víz kiváló. Az úszáshoz, csúszdázáshoz a 25-27 fokos a legalkalmasabb.Még több információ a gyógy- és strandfürdők vízhőmérsékletéről itt.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média