Így szaunázik egy finn - Kipróbálná?

szaunaFinnországban ősi hagyománya van a szaunázásnak, ezzel együtt ma már szinte minden országban "izzadnak". Finnország joggal nevezhető a szaunázás hazájának, ugyanis ott majdnem minden háztartásban található ehhez szükséges alkalmatosság.

Reklám

Ez azt jelenti, hogy rendkívül sokat, hetente többször, akár 4-5 alkalommal is kihasználják  a finnek a szauna lélek- és testfeltöltő tulajdonságát.


Egyes finnek a szegény emberek kórházának is hívják a szaunát. Ennek is megvan a jelentősége. Korábban írtuk, hogy az izzadás hatására a méreganyagok távoznak szervezetből a bőrön keresztül, így gyógyító hatása van. Különösen jó szaunázni egy nehéz nap végén, hiszen a stressz leküzdésében is segít.
Az északi országban nincs életkori korlát. A kicsiktől kezdve az idősekig mindenki szaunázik. Ott a szaunázás az élet része. Testi és lelki megtisztulásra egyaránt használják.

Szeretik a gyógyfürdők vendégei is


Ezt a szokást hazánkban is egyre többen átveszik. Van, aki otthon építtet szaunát, és a fürdővendégek is szívesen vesznek részt szauna szeánszokon. Manapság egy igazi wellnesshez hozzátartozik a szauna is. Erre egyes gyógyfürdők szaunavilágában is lehetőség van.


Több kabin közül lehet itt választani. A Büki Gyógyfürdőben van aroma gőzkabin, finn kőszauna, herbál kabin, infrakabin, kristály gőzkabin, tepidárium, aroma szauna, ördögszauna, finn erdei szauna és jégkabin.


Arról, hogy az itthoni szaunákban milyen szokások uralkodnak, itt olvashat bővebben. A meztelen szaunázásról és az etikettről korábban itt írtunk.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média