Mikor menjünk és mikor ne a gyógyfürdőkbe?

stetoscopeVannak olyan helyzetek, amikor nem tanácsos gyógyfürdőbe menni. Sajnálatos, de egyes betegségek és panaszok esetén nem javasolják a fürdők látogatását. Ha bármilyen betegséggel küzd, kérje ki orvosa, illetve a fürdő szakértőinek tanácsát.

Reklám

 

Szervi, gyulladásos bajok esetén a meleg víz káros is lehet, tüdőtuberkulózis és magas vérnyomás esetén is érdemes a tanácsot kikérni. Nem mindegy, milyen vizet választunk. Például a Bükfürdőn található földes-meszes gyógyvíz kalciumban és magnéziumban gazdag. Így alkalmas gyulladáscsökkentésre, vizeletkiválasztó hatása miatt pedig a vese tisztítására. Segít például a vesehomok és a vesekövek távozásában.

A hölgyeknek menzesz és terhesség idején nem ajánlott a gyógyfürdős kezelés. Daganatos betegség esetén is szakértő tanácsát kell kérni. Láz, nátha esetén is javallott a fürdőzés szüneteltetése. Arról, hogy melyik víz mire jó, itt olvashat több információt.

Ha bármi panasza van, kérdezze a látogatott fürdő szakértőit. Hozzáértő egészségügyi szakemberek segítenek a gyógyfürdőkben a megfelelő összetételű és hőmérsékletű víz kiválasztásában.

Plusz információ, hogy a reggel a legalkalmasabb idő a gyógyfürdőkben történő lazításra. Étkezés után egy-két órát érdemes mellőzni a fürdést.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média