Ön szívesen alkalmaz alternatív gyógymódokat? Használja a gyógyvizet?

gyógynövényA lakosság egyharmada költ egészségmegőrzésre, megelőzésre. A kisebb jövedelműek, a lakosság kétharmada viszont csak a betegség kezelésére költ.

Reklám


Érdemes tudni, hogy hatékony megelőző és gyógyító módszer a gyógyfürdőzés és az ehhez kapcsolódó számos szolgáltatás is.


Sokan tudják már, hogy az egészség megőrzése érdekében rendszeresen tanácsos gyógyfürdőbe járni. Amellett, hogy kikapcsol, ellazít, a gyógyvíz erősíti a szervezetet, bizonyos esetekben gyógyít.


Magyarországon az emberek többsége tudja, hogy melyek azok a veszélyeztető tényezők, amelyek betegséghez vezethetnek. Ennek ellenére kevesen változtatnak az életmódjukon - derül ki egy felmérésből.


A kutatás eredményeiből az is kiolvasható, hogy a lakosság 15 százaléka alkalmaz alternatív, természetes megoldásokat megelőzésre.


Hozzáértők szerint ez egyelőre elég alacsony számnak tűnik. A természetes megoldások népszerűsége azonban növekszik. A gyógyfürdők alternatív kezeléseit egyre nagyobb számban veszik igénybe a vendégek. Legyen szó talpmasszázsról vagy például gyógynövényeket felhasználó szaunázásról.


A természetes gyógymódokat a lakosság 32 százaléka választja panasza, betegsége kezelésére - derül ki ez is a felmérésből.


Érzékelhető, hogy manapság egyre többen használják a gyógyvizet ívókúra keretein belül. De más alternatív, gyógyvízzel összefüggő kezelést is szívesen választanak az emberek - vélik a szakértők.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média